Vinska legenda

Rezervirajte
Vinska legenda

Kratak opis programa: Otok Hvar diči se s vinogradarstvom već više od 2400 godina. Sami počeci vinarstva dolaze osnivanjem Pharosa, grčke kolonije koja se nalazila na području današnjeg Staroga Grada. Tijekom vinske ture osjetit ćete stil življenja hvarskog težaka kao i upoznavanje s lokalnim sortama vinove loze.

Tura vina započinje vožnjom novom cestom iz Hvara do marine Bilo Idro u Svetoj Nedjelji. Tijekom putovanja bit će te upoznati s lokalnim kulturama kao i posjet vinogradu s trostrukom insolacijom. Pri dolasku u marinu posjetit ćete podrum ispod razine mora vinarije Plenković koja je ujedno najtrofejnija vinarija u Hrvatskoj! Zlatna medalja na Decanteru u Londonu sa sortom Pošip (2010.), ulazak sa Grand Cru vinom među 10 najboljih vina svijeta,  te nagrađivane sorte plavca i zinfandela samo su jedne od brojnih kvaliteta koje ćete doživjeti. Sama degustacija bit će održana od laganih bijelih do jačih crnih sorti vina uz sljubljene specijalitete.

U podrumu vinarije imate priliku razgledavati akvarij s ribom, brojne barrique i drvene bačve kao i arhivu nagrađivanih vina. Povratak u Hvar.

Mjesto sastanka: ispred agencije / hotela
Vrijeme polaska: po dogovoru
Što je uključeno: prijevoz klimatiziranim vozilom, degustiranje vina
Trajanje: poludnevni izlet 4h-5h sati
Razina aktivnosti: lagano
Vrsta programa: gastronomija, kultura