Apartmani Seric VRBOSKA, otok Hvar

Rezervirajte
Apartmani Seric VRBOSKA, otok Hvar


APARTMANI Šerić se nalaze u centru najljepšeg mjesta na otoku Hvaru. Oko 300 m od mora i plaže, 150 m od trgovine, 100 m od restorana te samo 100 m od luke i autobusne stanice. Ispred kuće se nalazi ljetna terasa s kaminom i velika okućnica. Parking mjesto je osigurano, za vlasnike broda i vez u luci.
APARTMANI Šerić gostima nude 5 apartmana za iznajmljivanje. Ponuđene smještajne jedinice nalaze se u prekrasnoj kući mediteranske arhitekture. Svi apartmani su kompletno opremljeni s klima uređajem, WI-FI internetom, satelitskom TV te ukusno uređeni s lijepim pogledom na okolnu prirodu.

Pored uskog i vijugavog fjorda, neobičan kao što i jesu sva čudesa na otoku Hvaru, leži Vrboska – najmanji gradić na otoku.Ali čak iako je najmanji, Vrboska je blago otoka. Ustanovljen u 15. stoljeću, često ga se naziva ''Mala Venecija'' zbog svojih brojnih malih mostova.

Pored uskog i vijugavog fjorda, neobičan kao što i jesu sva čudesa na otoku Hvaru, leži Vrboska – najmanji gradić na otoku.

Ali čak iako je najmanji, Vrboska je blago otoka. Ustanovljen u 15. stoljeću, često ga se naziva ''Mala Venecija'' zbog svojih brojnih malih mostova.

Sa ulaza, koji je najširi dio grada, okružen gustom borovom šumom, vijugavo se sužava do kanala na čijim se objema stranama nalaze slikovite građevine gotičkog, novo-renesansnog i baroknog stila.

Uske, zavojite ulice, borova šuma, kamene građevine i mali otočić u sredini uvale koji se kupa u sunčevoj svjetlosti i skriva u dubinama zaljeva. Prikaz koji podsjeća na stare razglednice.

Ovo malo mjesto će povratiti život u umorno tijelo, i potreban mir svačijoj duši. Svatko to može potvrditi svojim dolaskom ovdje.

Područje oko Vrboske je bilo naseljeno čak u srednjovjekovnim vremenima, čemu svjedoče rimske ruševine. Narasla je iz ribarskog sela i luke u mjesto zvano Vrbanj (odakle ime Vrboska i potječe). U 15. stoljeću to je postao mali gradić koji zasjenjuje čak i veća i poznatija mjesta na otoku svojom ljepotom.

Vrbosku čine dva dijela. Pjaca (istočni dio) i Podva (zapadni dio).

Tipična mjesna mediteranska arhitektura malih kuća sa obje strane kanala, povezana sa kućama staroga grada građenih u renesansnom, gotičkom i baroknom stilu, kao i stare crkve na jednoj strani kanala, i bogate vile na suprotnoj strani daju mjestu poseban šarm i toplinu.

Bogata ribarska tradicija u Vrboskoj se lako može pronaći u mjesnoj gastronomskoj ponudi.

Zdrava hrana iz okolnih polja i svježe ulovljena riba sa domaćim maslinovim uljem i
aromatskim začinima predstavljaju jedinstveno gurmansko iskustvo.

Dodajte čašu jednoga od poznatih hvarskih vina i iskustvo je potpuno.
 

Popunjenost termina

KALENDAR DOSTUPNOSTI
   1   2   3   4   5   6   7   8   9 
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Veljača                               
Ožujak                               
Travanj                               
Svibanj                               
Lipanj                               
Srpanj                               
Kolovoz                               
Rujan                               
Listopad                               
Studeni                               
Prosinac                               
REZERVIRANO
U PROCESU REZERVACIJE